Schermvereniging Kardolus

schermvereniging kardolus De Zoetermeerse Schermvereniging Kardolus behoort tot de grotere en toonaangevende schermverenigingen in Nederland en heeft nationaal en internationaal een (sportieve) naam hoog te houden.
Het is een vereniging, waarin toppers tot en met recreanten, zowel jong als oud, zich thuis voelen. Iedereen schermt met iedereen.
De vereniging vindt haar onderdak in Kardolus Schermschool aan het Speulderbos 13 in Zoetermeer.

Wilt u lid te worden of zou u graag eerst een kijkje willen nemen tijdens een reguliere schermavond, dan kunt u ons dat laten weten via een E-mail naar het secretariaat.

Schermvereniging Kardolus werd op 25 februari 1969 te Benthuizen opgericht door Gerda Kardolus, de eerste voorzitter Bram van der Hout en Kasper Kardolus. De vereniging is van aanvang af alle jaren gedragen door de heer en mevrouw Kardolus , zij als secretaresse/penningmeester en hij als succesvol maître. Helaas ontviel mevrouw Kardolus ons plotseling op 26 mei 2010. De vereniging wordt in haar geest voortgezet.
Na de beginjaren in Benthuizen, Delft en Rijswijk verhuisde de vereniging eind 1976 naar Zoetermeer.
Velen hebben wij intussen de liefde voor de schermsport weten bij te brengen.
Met gepaste trots zien wij terug op de sportieve resultaten van onze maître en zijn leerlingen tot nu toe. Er zijn historische prestaties op WK, EK, NK, Masters, World Cups en andere klassiekers geleverd. 8x werd door leerlingen van Kasper Kardolus aan de Olympische Spelen deelgenomen.

Lijst der Nederlandse Kampioenen Schermvereniging Kardolus

40 jaar Nederlands Kampioenen Zaal Kardolus

Van linksboven naar rechtsonder: Kasper Kardolus, Eddy Ham, Bert van den Berg, Marian Rensink, Eric Zwennis, Oscar Kardolus, Stephane Ganeff, Yvette Kardolus, Arwin Kardolus, Pernette Osinga, Indra Angad-Gaur, TIjmen Ros, Olaf Kardolus, Sonja Tol, Shahram Massoumi.

Daarnaast zijn er de afgelopen decennia door de vereniging de nodige toernooien georganiseerd met als hoogtepunten het internationale toernooi op 4 wapens om de Zoetermeer-Kamp-Trophée in Zoetermeer en de beroemde ¬†Wereldbekerwedstrijden Dames Degen om de Neêrland Trophée in Den Haag en Zoetermeer, zelfs bezocht door de toenmalige minister van sport mevr. J. d'Ancona neerland